ek-transparent-2.png FREDRIKSLUNDS GÅRD        facebook-symbols-for-status.png

Hem Aktuellt Butiken på Landet Inredning/present Odlingar Om gården Kontakt test

  

                             

        

                               

Fredr.IMG_8773.JPG

Kungshamn och Fredrikslund har en sammanlagd areal på c:a 650 ha. Därav är c:a 450 ha skog, 145 ha åkermark, 40 ha betesmark samt impediment och tomtmark.

Jordarna består av allt från sand till mellanlera, nästan alla jordarter finns på varje fält, vilket gör att det är ganska svårbrukat. Närheten till mälarens vatten gör dock att det är möjligt att bevattna större delen av gården.

Det finns en köttdjursbesättning omfattande c:a 25 dikor. Det är korsningsdjur med mycket Hereford i botten. Vi växlar tjurar, och har för närvarande en Simmentaltjur till kor och en Herefordtjur till kvigor.

På Kungshamn finns ridanläggning med plats för 20 hästar samt nybyggt ridhus 60x20m och ridvolt i anslutning till stallet. Det är mycket fina ridvägar i skogen på sandiga torra stigar och en mycket vacker natur. Det är stora rasthagar vid stallet så gräset ej blir söndertrampat.

På egendomen finns flera bostäder i varierande storlek för året runt boende, samt sommartorp av äldre modell, för uthyrning. Allt är för närvarande uthyrt.

Nedan följer lite bilder från jordbruket. Klicka på bild så blir den större samt info. text.

   

 

 

    

   

Sök

Skriv in det du vill söka efter här